Vredekerk info@vredekerk.nl

Wat doen we ...

Gemeenteopbouw

Waarmee kun je een gemeente vergelijken?

Een familie.
Christenen zijn kinderen van God. We hebben dezelfde Vader en zijn dus broers en zussen. Gezinsuitbreiding is altijd welkom. Familieleden zijn anders dan collega’s, partijgenoten of concurrenten. We zijn heel verschillende mensen met toch “hetzelfde DNA” die leven vanuit het verlangen om Jezus te volgen. We willen verder groeien in het leren leven vanuit Vaders principes. Daarbij is het bouwen aan relaties met elkaar en God belangrijk. Bijvoorbeeld door samen te bidden, de preken op zondag, samenwerking in teams, met elkaar optrekken in kleinere groepen (huisgroepen). Ieder mag zijn/haar unieke bijdrage leveren. Als jij er niet bent missen we iets.


Een lichaam.
Een lichaam bestaat uit verschillende delen met eigenschappen die allemaal nodig zijn om als geheel goed te kunnen functioneren. We zijn verschillend, hebben elkaar nodig, en willen graag dat ieder doet wat bij hem/haar past. Je kunt van “een neus” niet verwachten dat hij het woord voert. Als “een oor” niet de gelegenheid krijgt om te luisteren gaat ze zich ongelukkig voelen. Sommigen gaan daarom meespelen in de band, terwijl anderen een kinderprogramma verzorgen, een maaltijd voor buurtbewoners koken, erop uit gaan om mensen dichtbij of ver weg over Jezus te vertellen, of koffie schenken. Iedereen is nodig en iedereen kan meedoen.


Een benzinestation of garage
. Dit staat niet zo in de Bijbel 😉 maar is wel een mooie vergelijking. De gemeente is een plek om bij te tanken, te verversen, op te knappen en schoon te maken. We raken in Het-Leven-Zoals-Dat-Gaat allemaal wel eens beschadigd, uitgeput of de weg kwijt. Een veilige plek waar aandacht voor je is, is dan belangrijk. Bijvoorbeeld in de huisgroep of door pastorale zorg in de vorm van gesprek en gebed. Ieder heeft wel eens iets extra’s nodig. Wie weet kun jij een volgende keer een ander weer op weg helpen.

Diensten

De zondagse diensten zijn van 10:30 tot 12:00 uur. Tijdens deze diensten zingen we eigentijdse liederen met muzikale ondersteuning van een band. Er is een overdenking (preek), die bedoeld is om meer te leren over wie God is, wat er in de Bijbel staat, wat dat betekent, en hoe we dat ook vandaag de dag in ons leven kunnen toepassen. Soms troostend, soms confronterend, maar altijd opbouwend.

Kinderen tot 4 jaar kunnen van 10.15 u tot het einde van de dienst terecht in de crècheruimte.
Kinderen
van 4 t/m 12 jaar hebben tijdens de dienst een eigen programma.

Jongeren vanaf 12 jaar doen mee in de dienst en leveren hier een belangrijke bijdrage.

Gasten zijn van harte welkom, óók als je jezelf geen christen noemt.

Na afloop van de dienst nemen we de tijd om koffie/thee te drinken en elkaar te ontmoeten. Eén keer per maand neemt ieder iets te eten mee voor een gezamenlijke lunch.
Op de meeste zondagen is de CadeauHoek geopend. Hier kun je terecht voor o.a. nieuwe en tweedehands boeken en films. Er is ook een kleine bibliotheek waar je kosteloos boeken en tijdschriften kunt lenen.

Voor mensen die Arabisch spreken, is er elke zaterdagavond een christelijke samenkomst. Hier komen mensen uit veel verschillende landen, met veel verschillende achtergronden. De voertaal is Arabisch. Wil je meer informatie? Kijk op de site van de Arabische Kerk of stuur een mail naar arabisch@vredekerk.nl

Kinderwerk

Terwijl op zondagochtend de jongeren en volwassenen in de kerkzaal de dienst volgen, hebben kinderen van de basisschool KIDS-CLUB. De kinderen horen hier over Jezus en de Bijbel op een manier die past bij hun ontwikkelingsniveau en interesses.

Daarnaast is er KIDS-2-DAY. Dit bestaat uit meerdere onderdelen:

elke week op woensdag (m.u.v. de schoolvakanties)
KIDS-2-PLAY-MUSIC: een instrument leren spelen o.l.v. een professionele muziekdocent.
Vanaf 7 jaar.
Dit is het enige onderdeel van het kinderwerk in de Vredekerk dat niet gratis is.

1x per maand op zaterdag
KIDS-2-SATURDAY: spel, crea en schatten ontdekken in de Bijbel. Voor 4 t/m 12 jaar.

Enkele keren per jaar is er een groter kinderfeest waarvoor buurtkinderen actief worden uitgenodigd d.m.v. posters en flyers.

Meer informatie over KIDS-2-DAY vind je op een aparte pagina en op Facebook
Alle data vind je in de agenda.

Jeugdwerk

Binnen het jeugdwerk bieden we een veilige en gezellige plek waar jongeren van 12 t/m 25 jaar de gelegenheid hebben om te leren over God, ruimte krijgen om zichzelf te zijn, en de mogelijkheid om een keuze te maken voor een eigen relatie met Jezus. Daarnaast zijn vriendschap en chillen natuurlijk belangrijk.

Eén keer per maand op vrijdag is er Destination. Dit is een avond met een band, inspirerende powertalk, goede gesprekken en vriendschap. Dit is niet alleen voor jongeren uit de Vredekerk; ook hun vrienden en jongeren uit de buurt zijn van harte welkom. Destination… don’t miss it!

Ook één keer per maand is er Going Deeper. Jongeren praten over onderwerpen die hen bezighouden en onderzoeken wat de Bijbel erover zegt.

Aan het begin van de zomer gaan de jongeren een weekend weg. Er is dan dagelijks een bijeenkomst met een bijzondere spreker en een gave band. Verder zijn er seminars, een bonte avond en sport & spel.

In een een prachtig artikel van EenVandaag lees je een interview met één van de jongeren waarin ze vertelt wat geloof en kerk voor haar betekenen.

Missionair werk

Jezus heeft ons opdrachten gegeven:

“Houd van elkaar. Jullie moeten net zo van elkaar houden als Ik van jullie gehouden heb. Dan zal iedereen kunnen zien dat jullie Mijn leerlingen zijn.”  Johannes 13:34-35

“Jullie hebben niet mij uitgekozen, maar Ik heb jullie uitgekozen. En ik geef jullie de opdracht om de wereld in te gaan. Doe goede dingen, en blijf dat doen.” Johannes 15:16

“Ik stuur hen (de gelovigen) de wereld in om Uw boodschap bekend te maken. Net zoals U (God de Vader) Mij naar deze wereld gestuurd hebt.”  Johannes 17:18

We willen de rijkdom van Jezus’ liefde delen met de mensen om ons heen. Dat geldt zowel voor relaties binnen als buiten de kerk. Een kerk die naar buiten gericht is, wordt ook van binnen anders: aantrekkelijker, relevant voor het leven van alledag, verwelkomend voor mensen van buiten én van binnen. Woorden over Gods liefde en genade worden niet begrepen als mensen zich niet gezien voelen.

Er is veel te doen. Maar we kunnen niet alles en niet alles past bij ons. We kijken naar wat we wél kunnen doen voor mensen in de wijk en hoe we gemeenteleden die bij grotere projecten betrokken zijn daarin kunnen ondersteunen. Zo zijn er buurtactiviteiten geweest voor hulp bij administratieve en praktische problemen, en waren we betrokken bij diverse zendingsprojecten in het buitenland .

Momenteel richten we ons op het volgende:

  • KIDS-2-DAY (4 t/m 12 jr)
  • Destination (12-25 jr)
  • BuurtMaaltijden (alle leeftijden)
  • Ontmoetingen met lunch voor Kerst en Pasen (55+)
  • Straatevangelisatie

Daarnaast leveren we een bescheiden bijdrage aan:

  • de wekelijkse Arabische kerk in ons gebouw
  • het sociaal maatschappelijke werk van Stichting 488 in Den Haag
  • het zendingswerk van Wilfredo en Judith Chuquiruna in Peru
  • het zendingswerk van Antoney Thasan in Sri Lanka
Facilitaire zaken

Een kerk kan niet makkelijk functioneren zonder faciliteiten. Denk bijvoorbeeld aan geschikte ruimten voor allerlei activiteiten, verwarming, geluidsapparatuur, meubilair, keukeninventaris. Een gebouw en alles wat daarin is vraagt ook verzorging en onderhoud: schilderwerk, reparaties, schoonmaak. Kortom, een kerkgebouw vraagt veel aandacht.
Veel van dit alles wordt als vrijwilligerswerk gedaan door de leden. Ook dit hoort bij “familie zijn”: samen zorgen dat je huis op orde is en dat het effectief bijdraagt aan het uitvoeren van de visie.

Ruimten en middelen in het gebouw worden bijna dagelijks gebruikt, maar niet allemaal tegelijk. Enkele zalen kunnen onder bepaalde voorwaarden gehuurd worden door derden.