• De video van de dienst
  • Informatie over de nieuwe prekenserie (vanaf 7 juni)

Bijbelgedeelten bij de preek  “Door Mijn Geest…”

Hoofdtekst

(1) De Engel Die met mij sprak, kwam terug en wekte mij, zoals iemand die uit zijn slaap gewekt wordt. (2) Hij zei tegen mij: Wat ziet u?
Daarop zei ik: Ik zie, en zie, een kandelaar, geheel van goud, met een olievaatje aan de bovenkant ervan en daarbovenop zeven bijbehorende lampen met telkens zeven toevoerbuisjes aan de lampen, die daarboven zitten, (3) met twee olijfbomen ernaast, een aan de rechterkant van het olievaatje en een aan de linkerkant ervan. (…)

(6) Daarop antwoordde Hij en zei tegen mij: Dit is het woord van de HEERE tot Zerubbabel: Niet door kracht en niet door geweld, maar door Mijn Geest, zegt de HEERE van de legermachten. (7) Wie bent u, grote berg? Voor de ogen van Zerubbabel zult u een vlakte worden. Hij zal de sluitsteen aandragen onder luid geroep: Genade, genade zij hem!

(8) Het woord van de HEERE kwam tot mij: (9) De handen van Zerubbabel hebben dit huis gegrondvest, zijn handen zullen het ook voltooien. Dan zult u weten dat de HEERE van de legermachten Mij tot u gezonden heeft. (10) Want wie veracht de dag van de kleine dingen, terwijl die zeven blij zijn als zij het tinnen gewicht zien in de hand van Zerubbabel? Die zeven zijn de ogen van de HEERE, die over heel de aarde trekken.

Zacharia 4: 1-3, 6-10  (Herziene Statenvertaling 2010)

Overige teksten

Efeziërs 2: 20-21 / Handelingen 10: 38 / Handelingen 1: 4-5 / Efeziërs 6: 18 /
Romeinen 8: 26 / Johannes 14: 26 / Romeinen 12: 11 / Handelingen 2: 33

Liefde, blijdschap, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing (Galaten 5:22)

Coffee and Cake Corner

We stellen voor: deze week met koffie en gebak vanwege ons jubileum. Goed plan?

2. Videobellen met meerdere mensen tegelijk (zondag 11.30 – 13.00 u).

1. Vroni

Lieve allemaal,
    Bedankt weer voor de fijne dienst , het was weer heel gaaf . Maar het wordt voor mijn steets meer een gemis om jullie niet echt te kunnen “zien”.
    Wens iedereen mooie en blije Pingsterdagen,
    Liefs Vroni

• Marinda

Zo leuk om jou wel even te kunnen zien vandaag!

• Stijn & Cora

Ja, het wordt hoog tijd om elkaar weer te zien , te spreken en te ontmoeten!

ik mis jullie ook.
      Groeten Jolanda

2. Jan H

Allemaal gefeliciteerd. De Vredekerk=50 jaar.
    Is dat al een leeftijd om “rustig aan te gaan doen”?
    Of zijn we springlevend? Springlevende ouderen én springlevende jongeren?
    Theo bedankt voor je boodschap en de bemoedigingen voor onze gemeente.
    Weet iemand misschien wie die man met die grijze baard was???

• Anoniem

Sint die eindelijk weer naar de barbier kon…? Of eh…

• Glenn&Linda

Ja dat weet ik ik denk Con Goed man!
      Gefeliciteerd Vredekerk!
      Samen bouwen we met God!
      Stiil going strong with Jezus!

3. Jolanda

bedankt Martijn voor de aanbidding en Theo voor de preek. Goed gedaan!

• Cora

En ook jij bedankt, Jolanda, en voor alle getuigenissen, het was echt een hoopvolle dienst, mooi hoor! Een blij Pinksterfeest allemaal.

• Theo

Dank je wel Jolanda, leuk gedaan met die getuigenissen!

Bedank voor de fijne dienst!
    Theo, goed gedaan hoor, zal best spannend zijn geweest. Bedankt voor de goede en duidelijke boodschap.
    Leuk, ook de filmpjes en getuigenissen. Bedankt ook voor het leuke kaartje (Marinda) !
    Bijzonder, dat we al zo lang met elkaar mogen optrekken. We zien uit naar wat de Heer nog voor ons in petto heeft, wat we met Hem samen mogen gaan beleven, maar vooral ook mogen gaan betekenen voor de mensen rondom ons (gebouw).

Groetjes uit Zoetermeer!

• Theo

Was inderdaad spannend, spreken tegen een lege zaal, opletten dat je geen rare bewegingen maakt. Bij de eerste oefeningen thuis heeft vooral mijn gezin dubbel gelegen
      onder de bank van het lachen; was natuurlijk erg bemoedigend voor mij.
      Heb veel bewondering gekregen voor alle sprekers en gastheren en vrouwen die mij voor zijn gegaan.
      Hoop van harte dat volgende keer het weer live is.

• Vroni

Het was niet te merken dat je het zo moeilijk met je “openbare optreden” had, Theo. ☺ De preek was niet álle goed maar Best! En opbouwend.
        Groetjes Vroni

• Anoniem

Ha ha, zie het voor mij.

Marike ipv anoniem

We kwamen er al een tijdje niet meer aan toe om iedereen te bedanken voor zijn/haar bijdragen, maar we zijn dankbaar, dat we iedere week opnieuw de dienst online hebben kunnen volgen. Dus dank aan alle leidinggevenden, de MuZa-leiding en alle muzikanten en zangers en alle medewerkers van de techniek.
    Uiteraard ook dank aan al degenen die een overdenking hebben gehouden.
    Marinda, jou wil ik ook speciaal bedanken voor al het werk dat jij steeds hebt verzet achter de schermen.

Heel in het bijzonder heeft het lied dat speciaal voor Ab zo mooi meerstemmig werd gezongen, ons geraakt.

Voor vandaag: bedankt maar weer voor alles, Theo in het bijzonder voor je preek, en alle getuigenissen!
    Onyeka & Trees

Dankbaar zing ik: De vreugde des Heren is mijn/onze kracht.(Opw.14) En terwijl ook ik terug en vooruitkijk en denk aan alles wat gedaan is en nog gaat komen uit liefde voor Jezus in Onze Gemeente van 1970 Pinksteren 2020 ….dat houdt zijn waarde en zal blijven bestaan.
    En voor “ALLES” , óók van vandaag en voor dat wat nog gaat komen: “Dank U Heer”❣️