Vredekerk info@vredekerk.nl

Hartelijk welkom bij deze online dienst van de Vredekerk

Je kunt hier de dienst van 12 april bijwonen.

Op deze pagina vind je:

 1. De video van de dienst, inclusief een “blokje” voor kinderen
 2. De Bijbelgedeelten die tijdens de preek worden gebruikt
 3. Informatie over de collecte voor onze zendingsprojecten
 4. De mogelijkheid om te reageren in de Coffee Corner

Een gezegende dienst!

 

Start de video van de dienst om 10.30 uur, zodat we tegelijk zingen, bidden en de Bijbel lezen.

De video begint met een presentatie van enkele mededelingen. Daarna start de dienst vanzelf.

Scène 1 – Genesis 1: 26-28, 31

God zei: “Laten wij mensen maken die ons evenbeeld zijn, die op ons lijken; zij moeten heerschappij voeren over de vissen van de zee en de vogels van de hemel, over het vee, over de hele aarde en over alles wat daarop rondkruipt.” God schiep de mens als zijn evenbeeld, als evenbeeld van God schiep hij hem, mannelijk en vrouwelijk schiep hij de mensen. Hij zegende hen en zei tegen hen: “Wees vruchtbaar en word talrijk, bevolk de aarde en breng haar onder je gezag: heers over de vissen van de zee, over de vogels van de hemel en over alle dieren die op de aarde rondkruipen.” (…)

God keek naar alles wat hij had gemaakt en zag dat het zeer goed was. Het werd avond en het werd morgen. De zesde dag.

Scène 2 – Genesis 3: 23-24

Daarom stuurde hij de mens weg uit de tuin van Eden om de aarde te gaan bewerken, waaruit hij was genomen. En nadat hij hem had weggejaagd, plaatste hij ten oosten van de tuin van Eden de cherubs en het heen en weer flitsende, vlammende zwaard. Zij moesten de weg naar de levensboom bewaken.

Scène 3 – Hosea 2: 7-14

Overspelig was immers hun moeder; de vrouw die hen gedragen heeft leefde in schande. Ze zei: “Ik ga achter mijn minnaars aan, want zij zorgen voor mijn eten en drinken, voor wol en vlas, olijfolie en wijn.”

Daarom zal ik haar met een hoornhaag de weg versperren, met een muur zal ik haar insluiten, zodat ze niet meer op pad kan gaan. Als ze dan achter haar minnaars aan wil gaan kan ze hen niet bereiken; ze zoekt maar kan hen niet vinden. Dan zal ze zeggen: “Ik ga terug naar mijn eigen man, want toen had ik het beter dan nu.”

Zij beseft niet dat ik het was die haar koren, wijn en olie gaf. Het zilver en goud waarmee ik haar verrijkte, werd besteed aan een Baälsbeeld. Daarom zal ik, als het tijd is voor de oogst, mijn koren en mijn wijn terugnemen; ook mijn wol en mijn vlas, waarmee ze haar naaktheid moet bedekken, zal ik terughalen. Ik zal haar de kleren van het lijf rukken in het bijzijn van haar minnaars, en niemand die haar uit mijn greep kan redden. Aan alle dagen dat zij feestviert, haar hoogtijdagen, nieuwemaan en sabbat, aan al haar feestvreugde zal ik een einde maken. Ik verwoest haar wijnstok en haar vijgenboom, waarvan zij zei: “Het zijn geschenken die mijn minnaars me hebben gegeven.” Ik laat ze verwilderen en geef ze prijs aan de dieren.

Scène 4 – Hebreeën 1: 1-4

Op velerlei wijzen en langs velerlei wegen heeft God in het verleden tot de voorouders gesproken door de profeten, maar nu de tijd ten einde loopt heeft hij tot ons gesproken door zijn Zoon, die hij heeft aangewezen als enig erfgenaam en door wie hij de wereld heeft geschapen. In hem schittert Gods luister, hij is zijn evenbeeld, hij schraagt de schepping met zijn machtig woord; hij heeft, na de reiniging van de zonden te hebben voltrokken, plaatsgenomen aan de rechterzijde van Gods hemelse majesteit, ver verheven boven de engelen omdat hij een eerbiedwaardiger naam heeft ontvangen dan zij.

Scène 5 – Romeinen 8: 22-23, 28-29

Wij weten dat de hele schepping nog altijd als in barensweeën zucht en lijdt. En dat niet alleen, ook wijzelf, die als voorschot de Geest hebben ontvangen, ook wij zuchten in onszelf in afwachting van de openbaring dat we kinderen van God zijn, de verlossing van ons sterfelijk bestaan. (…)

En wij weten dat voor wie God liefhebben, voor wie volgens zijn voornemen geroepen zijn, alles bijdraagt aan het goede. Wie hij al van tevoren heeft uitgekozen, heeft hij er ook van tevoren toe bestemd om het evenbeeld te worden van zijn Zoon, die de eerstgeborene moest zijn van talloze broeders en zusters.

Scène 5 – Openbaringen 19: 6b-8

“Halleluja! De heer, onze God, de Almachtige, heeft het koningschap op zich genomen. Laten we blij zijn en jubelen, laten we hem de eer geven! Want de bruiloft van het lam is gekomen en zijn bruid staat klaar. Zij mag zich kleden in zuiver, stralend linnen.” Want dit staat voor al het goede dat gedaan is door de heiligen.

 

Uit de Nieuwe Bijbelvertaling © Nederlands Bijbelgenootschap 2004

 

Collecte voor zending

Zoals elke 2e zondag van de maand is er ook nu de mogelijkheid om een bijdrage te geven voor onze zendelingen. Hun werk en kosten voor levensonderhoud gaan door, dus laten we hen niet vergeten. De collecte wordt verdeeld over drie projecten:
Arabische bediening – Medhat en Rietha
Sri Lanka – Antoney en Joke
Peru – Wilfredo en Judith

We hebben geen collectezak. Maar we hebben drie andere manieren waarop je geld kunt geven. Je kunt bij elk van deze zelf het bedrag invullen.

1. Gebruik in je bank-app de QR-code hiernaast.

2. Klik deze link aan.

3. Maak geld over naar het rekeningnummer van
Zendingskas Volle Evangelie Gemeente Den Haag
NL51 INGB 000 2388 309 o.v.v. “collecte zending”
Let op: dit rekeningnummer is alléén voor giften t.b.v. de zending.

Hartelijk dank voor je gift

Voor KIDS

In bovenstaande video is een stukje van de dienst in het bijzonder voor kinderen bestemd. Voor vandaag heeft Marjan dat verzorgd.

Misschien zijn er kinderen die wel iets aan de leiding van KIDS-CLUB (of zelfs aan de hele kerk) willen vertellen of laten zien. Ze mogen dan een foto, tekening of berichtje sturen naar antoniab@vredekerk.nl Zet er duidelijk bij waarvoor of voor wie het bestemd is. Antonia zorgt er dan voor dat het op de goede plek komt.

Een uitgebreid kinderprogramma vind je elke zondag op de site van Matthijs Vlaardingerbroek. Je vindt er een Bijbelverhaal met bijvoorbeeld filmpjes, poppenspel, opdrachten, knutsels, spelletjes en liedjes. Vandaag gaat het over… je mag 3x raden.

 

Coffee Corner

Stel je voor dat je in de Shalomzaal bent. Neem een bakje koffie of thee.
Typ dan een berichtje in voor je broers en zussen.
Je kunt ook reageren op berichten van anderen. Klik dan op “Antwoord”.
Zo hebben we toch de mogelijkheid om in gesprek te zijn.

Vul bij “Reactie” in ieder geval je naam in. E-mailadres en website zijn niet nodig.

Wil je meerdere keren reageren, dan is het handig om het vierkantje onderaan aan te vinken.
Je gegevens worden dan in een klein bestandje op je apparaat opgeslagen.
Dan hoef je je naam niet steeds opnieuw in te typen.

Ververs af en toe het scherm om nieuwe reacties te zien.

We horen graag van je!

11 Reacties

 1. Robert

  Jezus onze held LEEFT!!!

  • Vroni

   AMEN.
   Vond het een hele goede en duidelijke uitleg Robert. Het blijft zeker hangen. Bedankt en wat een leuk idee om het buiten te doen. De vogeltjes bejubelten de opgestane Jezus onze Held. Grietjes Vroni

  • Onyeka & Trees

   Robert, hartelijk bedankt voor je geweldige preek, waarbij we tevens fijn konden genieten van de natuur met de zingende vogels!

 2. Anoniem

  Goedemorgen allemaal, fijne paasdienst.
  Diana

 3. Johan Blonk

  ALLES BIJ ELKAAR EEN INSPIREREND GEBEUREN

  JOHAN BLONK

 4. Ab Knaap

  Allemaal weer bedankt voor deze fijne uitzending. @Robert: Mooie setting! @Marjan: Heel leuk gedaan! @Paul & MUZA: Fijne liederen gekozen! @Marinus: Dank je dat je Nic nog even noemde, zal de laatste Pasen zijn die ik met haar heb…
  Heel gezegend Paasfeest allemaal!

 5. Anoniem

  Lieve zangers, muzikanten, gastheer en alle onzichtbare helpers,
  heel hartelijk bedankt voor jullie inzet, het was weer een gezegend samenzijn. Blijft allemaal gezond.
  Liefs Vroni

 6. Onyeka & Trees

  Wij willen sowieso alle medewerkenden (voor en achter de schermen) aan de laatste drie diensten bedanken. Top! Onyeka & Trees

 7. Floor

  Wow, geweldig genoten van deze echte PAASdienst. Wat een zangdienst, wat een prachtwoorden. Echt bemoedigd!
  Dank.

  • Dineke

   Alles weer anders..
   Heel mooi Marjan, jij nu op deze manier erbij. En …Robert, natuurlijk zat ik deze keer lekker met mijn voeten in het water, op te schrijven….wat jij vertelde. Ik vond het enorm goed. Ook om nog eens door te nemen.
   En zangers en spelers, gaaf echt Pasen.
   Hartelijk Dank voor allen die hier aan meewerkten❣️

 8. Marinus en Marike

  Gezegend Pasen allemaal. De Heer is waarlijk opgestaan.
  Genoten van de dienst.
  Het spandoek “Jezus Leeft” hangt nu buiten onder ons keukenraam om ook de buurt deze boodschap te geven.

  Fijne dagen met elkaar. Zegen voor de komende week.