Want Hij is onze Vrede

Efeziërs 2:14

Woord van vandaag

En elke tong zal belijden: Jezus Christus is Heer, tot eer van God, de Vader.

Prekenserie 7 juni t/m 12 juli
Verandering van binnenuit! – Negen goede eigenschappen

Als christenen mogen we Jezus als voorbeeld hebben, zoals zo mooi omschreven staat in Efeziërs hoofdstuk 5: “Wees dus navolgers van God, als geliefde kinderen, en leid een leven van liefde, zoals ook Christus heeft liefgehad.” Hoe ziet dat eruit?

In Galaten hoofdstuk 5 wordt gesproken over de vrucht van de Geest die uit negen goede eigenschappen bestaat. Al snel kom je tot de conclusie dat niemand al deze eigenschappen tegelijk kan hebben. De perfecte christen bestaat namelijk niet. Iedereen maakt fouten en God kent onze zwakheid en gebrokenheid. Wat een feest dat het een vrucht van de Geest is en dat we dit niet uit eigen kracht hoeven te bereiken!

07 juni  –  Geloof
14 juni  –  Liefde en Vriendelijkheid
21 juni  –  Goedheid en Vrede
28 juni  –  Geduld en Zelfbeheersing
05 juli   –  Vreugde
12 juli   –  Zachtmoedigheid

De uitwerking van de thema’s vind je onder “Preken”

Dienst bijwonen? Registreer je vooraf.

Gelukkig is het weer mogelijk om diensten te hebben in de Vredekerk. In verband met de coronamaatregelen is het noodzakelijk je van tevoren te registreren. Dit kan met het onderstaande formulier.